November 2022. We zijn heel blij dat Marieke op ons pad is gekomen. Onze zoon heeft veel baad gehad bij zijn traject met Marieke. Hij doet het nu veel beter op school, is een stuk vrolijker en kan beter met situaties omgaan. Marieke is open en eerlijk. luistert en denkt mee en is altijd gezellig. Er hebben goede gesprekken gevoerd en dat voelt goed aan. Marieke weet wat ze doet, is geweldig met kinderen en ook hun ouders. Wij raden een traject bij Marieke zeer aan. Wij bedanken haar voor alles wat ze voor ons en onze zoon heeft betekend. Ria Wassenaar. 

September 2022. Hadden we dit maar eerder gedaan. Door de diagnostiek van Marieke en de daarop volgende begeleiding en behandeling hebben we zoveel meer inzicht gekregen in het gedrag van onze zoon.  Het heeft ons, onze zoon en ons gezin veel duidelijkheid gebracht. Janneke de Vries

September 2022. Wij hebben bij Marieke een fijn traject doorlopen. Na een individueel traject kregen we de ruimte om door te gaan en meer te focussen op (systeem)gesprekken met het hele gezin. We merkte dat dit goed hielp om elkaar beter te begrijpen en een sterkere band op te bouwen. Marieke wist de sessies goed af te stemmen op onze dochter. Onze dochter heeft zich veilig en op haar plaats gevoeld bij Marieke. Haar creativiteit werd een leidraad om haar gevoel goed te kunnen verwoorden/verbeelden. Ze durfde haar hart te luchten en ging met plezier naar de sessies toe. Fam. Böhmer, Veenendaal 2022

Juli 2022. Onze zoon liep vast op school vanwege zijn drukke gedrag en gebrek aan concentratie. Marieke heeft ons geholpen om de oorzaak in beeld te krijgen. Dit deed ze door goed te luisteren, te analyseren en een uitgebreid onderzoek af te nemen bij onze zoon. Dat alles in een ontspannen sfeer, wat voor ons en onze zoon erg belangrijk was. Daarnaast heeft ze in een educatietraject onze zoon geleerd hoe zijn brein werkt en hoe hij er mee om kan gaan, zodat hij geconcentreerd en rustig zijn werk kan doen. Het resultaat is dat er rust is gekomen in zijn hoofd en dus ook in de klas. Zijn prestaties zijn verbeterd met een hoger studieadvies als gevolg. Wilfred en Nadia

Juni 2022. Mariekes blije en gezellige persoonlijkheid met daarnaast een heleboel vakkennis en ervaring heeft ons en onze zoon helemaal in weten te pakken. Onze zoon kreeg al vrij snel een hele goede band met haar en ging met meestal met plezier naar de sessies. En wat meer was: hij kwam weer blij en opgelucht naar huis.

Na de traumabehandeling heeft Marieke ook nog een diagnosetraject zeer vakkundig gedaan. Ook op school kon ze goed uitleggen wat onze zoon nodig heeft en heeft ze daardoor echt geholpen om hem en zijn juf tot een team te maken. Voor ons als ouders was ze uitnodigend om open te zijn en wekte ze het vertrouwen dat onze zoon goede hulp zou krijgen. Wij kunnen weer verder dankzij jou, Marieke, en we gaan je enorm missen!!! Familie Van Dijk, Veenendaal.

Maart 2022. Waar Marieke goed in is geslaagd om het vertrouwen van onze zoon te krijgen, waardoor hij zich tegen haar heeft durven uiten. We hebben de samenwerking met Marieke als ontzettend positief ervaren. We kregen telkens weer even een boost als we een gesprek met haar hadden. Dat gaan we zeker missen, omdat ze naast haar professionaliteit als hulpverlener vooral ook echt ons het gevoel wist te geven dat ze persoonlijk met ons meeleeft. Dat is voor ons echt heel belangrijk geweest en echt een enorme kracht van Marieke en een heel groot compliment voor haar. Familie D. uit Veenendaal

Februari 2022. Marieke is open, eerlijk en denkt goed mee in het hele proces. Heel fijn dat je je op die manier als ouders gehoord en gesteund voelt. Arianne

December 2021. In december 2020 heeft Marieke onze zoon onderzocht (met een brede blik!) en gediagnosticeerd. Hij is zelf nog te jong voor begeleiding, daarom hebben wij een jaar lang ouderbegeleiding van Marieke gekregen. We kregen veel tips en handvatten en hebben Marieke ervaren als een deskundige, betrokken, flexibele en erg toegankelijke hulpverlener, gericht op het hele systeem. Prettig vonden wij dat zij insteekt op het niveau van de ouders en niet “te uitleggerig”. Ze houdt de grote lijn in het oog en kwam steeds terug op wat er vorige keren speelde. Ook haar betrokkenheid bij de school, waar ze regelmatig optrad als belangenbehartiger voor onze zoon, hebben wij als erg waardevol ervaren. We sluiten niet uit dat als onze zoon in de toekomst zelf begeleiding nodig heeft, we bij haar terugkomen! Fam.van Dijk, Bennekom

December 2021.Omdat onze zoon steeds minder sociaal gedrag toonde en geen plezier meer had in school, zijn wij een onderzoek gestart met de hulp van Marieke. Ze heeft dit heel erg grondig aangepakt om tot een aanpak te komen die goed paste bij onze zoon. Marieke neemt echt de tijd voor je en neemt iedereen mee in het traject (onze zoon, school, ouders). Wij hebben de hele behandeling echt met plezier doorlopen. Zowel Mees, school, als wij als ouders hebben veel inzicht en praktische handvatten gekregen om de situatie te veranderen en dat is meer dan geslaagd. Wij kunnen weer genieten van een vrolijke, gemotiveerde, sociale zoon en het is voor ons echt een positief life-changing traject geweest!’ Paul en Sabine Hartog

Juli 2021. “Marieke heeft onze zoon en ons als ouders op een betrokken, professionele en prettige manier begeleid in de zoektocht naar wat hij en wat zijn omgeving nodig heeft. Wij voelden ons eerst bezwaard om hulp in te schakelen, maar zijn er achteraf heel blij mee want het was een intensief maar ook heel leerzaam traject met veel resultaat.” Fam. P. uit Bennekom

Juli 2021. “Marieke is een zeer deskundig en betrokken iemand, wat is het fijn om met haar samen te werken. Ze weet waar ze over praat en geeft heldere handvatten waar iedereen rondom een kind mee verder kan. Ook sluit ze goed aan bij het kind zelf, waardoor die zichzelf leert begrijpen en moeilijke dingen beter kan hanteren.” Henrieke Bel, Jeugd- en Gezinswerker, CJG

Juni 2021. “Elk kind is uniek en jij weet precies weer te geven wat ze nodig hebben. Het vertrouwen van ouders in je is heel groot. Zo groot dat ze speciaal naar je vragen! Zijn we begonnen met ‘n telefonisch consult en enkele fysieke afspraken, nu bel ik je voor extra consulten. Heel hartelijk bedankt voor je inzet!” Edith Stuivenberg, Intern Begeleider School met de Bijbel, Maartensdijk

Maart 2021. “Onze dochter voelde zich al vanaf het begin op haar gemak. Effect van behandeling is duidelijk merkbaar. Al met al zeer positief.” Sander, Anouschka en Emma.

Februari 2021“Onze dochter was veilig. Marieke heeft een fijne communicatiestijl, erg integer, warm, betrokken en eerlijk.” Bas van Kooten.

Februari 2021“Erg betrokken en behulpzaam met kind en ouders. Wij als ouders zijn tevreden hoe het traject is verlopen en hoe Charlotte is geholpen, ook tijdens de coronacrisis.” Annika.

Januari 2021. “Wij zijn bij Marieke in de praktijk gekomen voor onze zoon. Vanaf het begin hebben we een heel positief gevoel bij haar. Haar openheid, deskundigheid en manier van communiceren vinden we heel prettig. Ook de samenwerking met onze zoon, met ons en met school verloopt prima. Maar wat wij vooral waarderen is dat Marieke ons niet alleen helpt vanuit haar kennis en ervaring, maar ook vanuit haar hart om ons als gezin verder te helpen. We zijn dan ook heel blij en dankbaar dat we bij Marieke terecht zijn gekomen.” Familie D. uit Veenendaal.

November 2020. “Esther had snel een klik met Marieke. Marieke denkt 200% mee met iedere betrokkene. Doelen zijn grotendeels behaald!” ouders van Esther.

Juli 2020. “Wij zijn bij praktijk Eigen&Wijzer terecht gekomen via een aanbeveling van een vriendin. Mijn zoon van 11 had o.a. last van belemmerende en negatieve gedachten. Marieke is een goede en fijne pedagoge. Ze is open, eerlijk en betrokken, zowel mijn zoon als ik voelde ons veilig bij haar. Dat was ontzettend belangrijk vooral voor hem en voor het succes van de behandeling. We hebben beide door de intensieve gesprekken inzicht gekregen in de verschillende gedachten-mechanismen maar ook de rol die ik als ouder hierin vervul. De behandeling heeft een positieve verandering bij mijn zoon teweeggebracht en ik heb geleerd om hem beter te kunnen opvangen als hij dat nodig heeft.” S. Khatib.

Juni 2020. “Ik waardeer je in het feit dat je door je houding professioneel naar ouders en collega’s bent, je geeft ons ruimte voor inbreng, je luistert heel goed!, (JE ZIET HET KIND en dat vind ik heel belangrijk!). Graag tot volgend jaar!” Edith Stuivenberg, Intern Begeleider School met de Bijbel, Maartensdijk

Maart 2020. “Dag Marieke, Je mag wat mij betreft het volgende opnemen op je website (en daar is geen woord van verzonnen of overdreven!): Ervaring: Snel, grondig, gedegen onderzoek in een goede setting. Voor alle betrokkenen herkenning van de leerling in het onderzoeksverslag. En: Marieke is eerlijk over haar mogelijkheden en onmogelijkheden. Tijdens de begeleiding korte lijntjes. Marieke sluit ook echt aan bij de mogelijkheden thuis en op school. Kortom: prettige samenwerking gaat hier samen met een professionele aanpak!”. Leerlingbegeleider VO-school

Maart 2020. “Marieke is een fijne vrouw, voelde ons kind goed aan, maar wist toch gepaste afstand te bewaren. Heel veel belangstelling en adviezen voor ons als ouders. Echt een fijne samenwerking!” afz. Marjan

Februari 2020. “Marieke heeft ons en onze dochter ontzettend goed geholpen in de zoektocht rondom ADHD. Wij hebben handvatten gekregen en onze dochter snapt hoe het in haar hoofd werkt door de ‘focus op de les’- training”. Suzanne

December 2019.“Goede en fijne samenwerking met Marieke. Wij waarderen de openheid, het tussentijds evalueren, de gezamenlijke overleggen en de doelgerichtheid in het traject. Het heeft Lieke echt goed gedaan! Ze is er sterker door geworden en heeft meer zelfvertrouwen gekregen, zeker in groepsverband.” Fam. Floor

December 2019. “Wij waardeerden de zeer waardevolle training ‘focus op de les’, het warme contact met ons kind en met ons als ouders. Het hele systeem rond ons kind is er bij betrokken geweest. Goede doelgerichtheid van Marieke”. Jaap en Dorien.

November 2019. “Fijne manier van communiceren, terugkoppeling
gesprekken met onze zoon, korte lijntjes hulpverlener-school- ouders en de deskundigheid van je als orthopedagoog maar ook als ervaringsdeskundige ouder. Onze zoon, maar tegelijkertijd het hele gezin, heeft veel baat gehad bij de hulp van Marieke. We hebben meer zicht gekregen op zijn gevoel en gedachten en de sfeer in ons gezin is
veel positiever.” Fam. P.

Juli 2019. “De afgelopen twee jaar heeft onze school intensief samengewerkt met Marieke. Haar kennis en kunde levert onze school veel op. Een sterk punt is de directe verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs. Bij behandeling door andere praktijken is ‘het lijntje’ met de school nogal eens erg dun. Juist de integrale aanpak zorgt ervoor dat 1+ 1 drie is. We hopen dat de samenwerking in de toekomst voortgezet mag worden en er veel leerlingen, ouders en leerkrachten profijt zullen hebben van de geboden ondersteuning.” Arjan Slootweg Intern-Begeleider Eben-Haëzerschool Bennekom

Juni 2019. “In het afgelopen schooljaar heeft onze Wessel een intensieve training bij Marieke gevolgd. We zijn erg blij en tevreden met het resultaat hiervan. Wessel heeft veel geleerd en is echt gegroeid in dit afgelopen jaar. De manier waarop Marieke hem, maar ook ons als ouders begeleidde was zowel professioneel als persoonlijk. Dit laatste hebben wij erg gewaardeerd!” Herman en Erika Willemsen

Juni 2019. “Marieke is betrokken geweest op een liefdevolle en aandachtige wijze. Haar omgang met Gijs en ons was waardevol. Dank voor je hulp!” Hanneke en Chris B.

Juni 2019. “Wij zijn heel blij met de samenwerking sinds 2017. Marieke kan tijdens consultaties op onze school op een invoelende manier een slecht nieuws boodschap neerleggen bij ouders. Ouders worden op realistische wijze meegenomen in het zoeken naar oplossingen. Ze spreekt opvoeders/school aan op verantwoordelijkheid zonder verbinding kwijt te raken. De onderzoeksverslagen zijn prima.” De Intern Begeleiders van basisschool de Wartburg, Woudenberg.

Ervaring Coaching (2)

Ervaring Coaching (1)

Referenties consultaties op scholen

Aanbevelingen

Bijdragen:

Artikel: Benoemen wat er in het kind omgaat, ook in de klas 

Artikel: Coaching: ook een storm brengt kansen.

Volg de activiteiten van Eigen&Wijzer op Facebook