Maart 2020. “Dag Marieke, Je mag wat mij betreft het volgende opnemen op je website (en daar is geen woord van verzonnen of overdreven!): Ervaring:Snel, grondig, gedegen onderzoek in een goede setting. Voor alle betrokkenen herkenning van de leerling in het onderzoeksverslag. En: Marieke is eerlijk over haar mogelijkheden en onmogelijkheden. Tijdens de begeleiding korte lijntjes. Marieke sluit ook echt aan bij de mogelijkheden thuis en op school. Kortom: prettige samenwerking gaat hier samen met een professionele aanpak!”. Leerlingbegeleider VO-school

Maart 2020. “Marieke is een fijne vrouw, voelde ons kind goed aan, maar wist toch gepaste afstand te bewaren. Heel veel belangstelling en adviezen voor ons als ouders. Echt een fijne samenwerking!” afz. Marjan

Februari 2020. “Marieke heeft ons en onze dochter ontzettend goed geholpen in de zoektocht rondom ADHD. Wij hebben handvatten gekregen en onze dochter snapt hoe het in haar hoofd werkt door de ‘focus op de les’- training”. Suzanne

December 2019.“Goede en fijne samenwerking met Marieke. Wij waarderen de openheid, het tussentijds evalueren, de gezamenlijke overleggen en de doelgerichtheid in het traject. Het heeft Lieke echt goed gedaan! Ze is er sterker door geworden en heeft meer zelfvertrouwen gekregen, zeker in groepsverband.” Fam. Floor

December 2019. “Wij waardeerden de zeer waardevolle training ‘focus op de les’, het warme contact met ons kind en met ons als ouders. Het hele systeem rond ons kind is er bij betrokken geweest. Goede doelgerichtheid van Marieke”. Jaap en Dorien.

November 2019. “Fijne manier van communiceren, terugkoppeling
gesprekken met onze zoon, korte lijntjes hulpverlener-school- ouders en de deskundigheid van je als orthopedagoog maar ook als ervaringsdeskundige ouder. Onze zoon, maar tegelijkertijd het hele gezin, heeft veel baat gehad bij de hulp van Marieke. We hebben meer zicht gekregen op zijn gevoel en gedachten en de sfeer in ons gezin is
veel positiever.” Fam. P.

Juli 2019. “De afgelopen twee jaar heeft onze school intensief samengewerkt met Marieke. Haar kennis en kunde levert onze school veel op. Een sterk punt is de directe verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs. Bij behandeling door andere praktijken is ‘het lijntje’ met de school nogal eens erg dun. Juist de integrale aanpak zorgt ervoor dat 1+ 1 drie is. We hopen dat de samenwerking in de toekomst voortgezet mag worden en er veel leerlingen, ouders en leerkrachten profijt zullen hebben van de geboden ondersteuning.” Arjan Slootweg Intern-Begeleider Eben-Haëzerschool Bennekom

Juni 2019. “In het afgelopen schooljaar heeft onze Wessel een intensieve training bij Marieke gevolgd. We zijn erg blij en tevreden met het resultaat hiervan. Wessel heeft veel geleerd en is echt gegroeid in dit afgelopen jaar. De manier waarop Marieke hem, maar ook ons als ouders begeleidde was zowel professioneel als persoonlijk. Dit laatste hebben wij erg gewaardeerd!” Herman en Erika Willemsen

Juni 2019. “Marieke is betrokken geweest op een liefdevolle en aandachtige wijze. Haar omgang met Gijs en ons was waardevol. Dank voor je hulp!” Hanneke en Chris B.

Juni 2019. “Wij zijn heel blij met de samenwerking sinds 2017. Marieke kan tijdens consultaties op onze school op een invoelende manier een slecht nieuws boodschap neerleggen bij ouders. Ouders worden op realistische wijze meegenomen in het zoeken naar oplossingen. Ze spreekt opvoeders/school aan op verantwoordelijkheid zonder verbinding kwijt te raken. De onderzoeksverslagen zijn prima.” De Intern Begeleiders van basisschool de Wartburg, Woudenberg.

Ervaring Coaching (2)

Ervaring Coaching (1)

Referenties consultaties op scholen

Aanbevelingen

Bijdragen:

Artikel: Benoemen wat er in het kind omgaat, ook in de klas 

Artikel: Coaching: ook een storm brengt kansen.

Volg de activiteiten van Eigen&Wijzer op Facebook